Având în vedere că Elon Musk deține o cotă de 21% din stocul Tesla, iar capitalizarea companiei a depășit un trilion de dolari SUA, averea lui constituie în prezent 255,2 miliarde de dolari SUA, scrie publicația financiară Forbes.
Creșterea spectaculoasă se datorează anunțului făcut de Hertz, o companie de închirieri auto, privind intenția de a procura 100.000 de vehicule electrice, majoritatea fiind sedanurile Model 3, pentru a înlocui mașinile cu motoare cu ardere interne. Noutatea dată a catalizat o scumpire a acțiunilor Tesla și, în consecință, l-a făcut pe Musk mai bogat cu 25,6 miliarde de dolari într-o singură zi.
Planul de achiziții al companiei Hertz reprezintă cea mai mare comandă de vehicule electrice până în prezent și va aduce furnizorului un venit de 4,2 miliarde de dolari, comunică Bloomberg.
Tesla Model 3 are o autonomie a bateriei de aproape 450 de kilometri și poate dezvolta viteza maximă de 225 km/oră.
În România un Model 3 nou se vinde la un preț de circa 45.000 de euro. Imagine: Tesla.com
Hertz are o istorie de peste 100 de ani – în 1918 aceasta a început cu automobile Ford Model T – iar recent a fost salvată de de investitori de la faliment. Acțiunile Hertz de asemenea au crescut în valoare în timpul operațiunilor bursiere de luni: +9, până la 27$ bucata.
Hertz a promis să livreze automobile electrice în cele mai mari orașe ale SUA la începutul lunii noiembrie anul curent.
Potrivit sursei citate, Musk ”valorează” mai mult decât Larry Page, co-fondatorul Google, și Mark Zuckerberg, fondatorul și CEO la Facebook, luați împreună. Page este pe locul 6, iar Zuckerberg pe locul 7 în lista celor mai bogați oameni ai planetei.
În septembrie 2021 Musk l-a detronat pe fondatorul și CEO al companiei Amazon, Jeff Bezos, care a fost până atunci pe poziția numărul unu. Bezos, la rândul lui, a pierdut un miliard de dolari în rezultatul diminuării valorilor stocului Amazon în ziua când rivalul lui a câștigat 25 de miliarde.
Musk are cu 62 de miliarde de dolari mai mult decât Bezos.
Musk deține și o cotă semnificativă în compania SpaceX, care se pregătește să lanseze luna viitoare o rachetă la orbita Pământului. Această afacere a fost evaluată de către investitori la 74 de miliarde de dolari SUA, deși pe piața secundară recent au fost tranzacționate acțiuni în valoare de 100 de miliarde.
Elon Musk este un inginer, proiectant industrial, inventator și inovator, programator, antreprenor tehnologic și filantrop din Africa de Sud, fiind și cetățean al Canadei și Statelor Unite.
Forbes notează că în perioada de la începutul pandemiei decalajul veniturilor în societate a sporit; miliardarii americani au devenit mai bogați cu 1,2 trilioane USD între ianuarie 2020 și aprilie 2021, iar Musk a avut de câștigat cel mai mult.
[UPDATE] Într-o postare pe Twitter, multi-miliardarul a scris că se opune planului administrației lui Joe Biden de a taxa cei 700 de super-bogați din SUA. ”Când ei (guvernul) eventual au consumat toți banii altor oameni, acum vin după voi”, a notat Musk adresându-se celor pe care autoritățile vor să-i facă buni de plată. Daca planul democraților va fi aprobat de Congres, Musk va trebui să vireze în buget circa 50 de miliarde USD în următorii 5 ani.