Germania ar putea să nu se conecteze la North Stream 2 dacă Rusia atacă Ucraina


NATO nu va lupta împotriva Federației Ruse, dacă ultima va ataca vecinul din vest, iar Germania nu va livra armamente ucrainenilor, a declarat un politician care candidează pentru postul de lider al Uniunii Creștin-Democrate din Germania.

Totuși, a precizat Norbert Röttgen, în cazul unui război între cele două țări, Germania ar trebui să se abțină de la conectarea la gazoductul North Stream 2, construit de Rusia în Marea Baltică.

Reprezentantul celui mai mare partid politic în Germania a declarat pentru publicația Redaktionsnetzwerk Deutschland că ”nu totul ce a fost deja aprobat urmează să fie transformat în sancțiuni.

[…] iar Germania, din păcate, s-a pus în situația de a beneficia jumătate din volumul necesar de gaze naturale din Rusia”.

Politicianul a exclus de asemenea posibilitatea unui răspuns militar la o eventuală invazie rusească, dar și livrarea de arme guvernului de la Kiev.

În același timp, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunțat după ședința consiliului alianței la începutul lunii decembrie că scenariul în care Rusia atacă Ucraina ”va avea consecințe politice și economice serioase”, fără a preciza despre ce măsuri este vorba.

Autoritățile americane au promis să trimită trupe în Europa de Est, dacă Moscova decide să invadeze țara vecină. Președintele Joe Biden a spus că i-a dat de înțeles omologului său rus Vladmir Putin că vor urma imediat noi sancțiuni, dar și o discuție în cadrul NATO privind perspectivele Ucrainei de a adera la organizația respectivă.



Sondaj

Do you support the cull of elephants to save starving humans?

View all
YES
NO