Rețeaua Doctolib a ajuns la 300.000 de doctori și lucrători medicali


Compania franceză a creat un adevărat imperiu virtual în domeniul sănătății, care are în prezent peste 60 de milioane de clienți, iar în ianuarie 2022 a achiziționat un startup în domeniul criptării.

Doctolib a anunțat într-un comunicat că platforma cu același nume a înregistrat la sfârșitul anului trecut un număr de 300.000 de utilizatori din domeniul medicinii – generaliști, psihologi, cardiologi, neurologi, infecționiști, farmaciști, stomatologi, etc. – care utilizează instrumentele platformei contra cost. 

Totodată Doctorlib a confirmat preluarea unui alt startup, Tanker, care în anul 2020 a contribuit la criptarea comunicării între medici și pacienți prin intermediul platformei, cu scopul asigurării confidențialității datelor. 

Doctorlib nu a divulgat detaliile financiare privind achiziția, dar portalul de noutăți inovaționale TechCrunch scrie că prețul a fi fost între €25 milioane și €30 milioane. 

Astfel, deși valoarea actuală a companiei franceze nu este cunoscută, în anul 2019 fondatorii ei au vehiculat cifra de €1 miliard.

În prezent profesioniștii înregistrați pe platforma dată prestează servicii pentru mai mulți de 60 de milioane de clienți în Franța, Germania și Italia. Firma anticipează că în anul curent se vor înregistra încă 100.000 de specialiști.

Ce este Doctorlib

Doctorlib funcționează în baza unor abonamente pentru profesioniștii care prestează servicii în domeniul sănătății publice. Prin intermediul platformei aceștia pot face programarea unei vizite pentru pacienții lor, comunica cu ei prin mesageria rapidă, desfășura consultații video online, înregistra sesiunea cu pacientul, vizualiza și descărca documente (e.g. istoricul unei maladii sau imagini cu raze X), efectua plăți și elibera facturi ele, și multe altele.

Doctorlib, găzduiește, de asemenea serviciile altor platforme.

Abonamentul lunar pentru Doctorlib pornește de la €129, și astefel incasările din serviciile online prin site web și aplicație mobilă constituie zeci de mii de euro. Compania nu monetizează deocamdată datele pacienților.

Printre planurile companiei este investirea a €300 milioane în modernizarea produselor și creșterea echipei – de la 2.300 până la 3.000, angajările fiind făcute în aceleași trei țări europene.

Fondatorii Doctorlib au menționat că nu intenționează să lanseze o ofertă publică de piață (IPO) în anul curent, iar asta s-ar putea întâmpla mai târziu. Până atunci, toți angajații companiei vor deveni asociați cu cote în valoare de €20.000 fiecare.

Doctorlib a fost înființat în 2013 de către Stanislas Niox-Chateau, Steve Abou Rjeily, Jessy Bernal, Ivan Schneider. 



Sondaj

Should Switzerland abandon its neutrality and join NATO?

View all
Yes, it better joins NATO
No, it better remain neutral
It could enhance cooperation with NATO in certain areas