Stația Spațială Internațională va fi distrusă în ianuarie 2031


Agenția aerospațială americană NASA va organiza descendența controlată a SSI de pe orbita Pământului și prăbușirea ei în cel mai îndepărtat punct al Oceanului Pacific.

Viitorul stației de peste 444 de tone pare a fi pecetluit: după mai mult de 20 de ani de funcționare în serviciul oamenilor, SSI își va încheia misiunea și își va găsi finalul în zona cunoscută drept Punctul Nemo din sudul Oceanului Pacific, a declarat la 1 februarie pentru presă directorul NASA Bill Nelson. 

Această zonă este locația cea mai îndepărtată de uscat pe Terra. Cele mai apropiate insule – Ducie și Ester – se află la o distanță de circa 2.680 de kilometri.

Punctul Nemo din Oceanul Pacific. Imagine: The Sun

Până atunci urmează a fi finalizate toate proiectele științifice internaționale găzduite de SSI.

Proiectele viitoare vor fi desfășurate în condiții comerciale, în colaborare cu stațiile orbitale private, inclusiv Orbital Reef a companiei Blue Origin și Axiom Stațion a companiei Axiom Space.

China este aproape de a finaliza construcția unei stații proprii, iar Rusia – care este constructorul versiunii inițiale a SSI – intenționează să construiască una nouă de la zero.

SSI, o structură de tip modular, a intrat în exploatare în noiembrie 1998 și a găzduit până în prezent aproape 70 de misiuni naționale și internaționale. Ea orbitează planeta noastră la altitudini între 408 și 422 de kilometri, cu viteza de 27.600 de kilometri pe oră (7,66 km/sec.).

Durata unei rotații complete în jurul Pământului este de aproape 93 de minute.

Dacă vă plac materialele noastre, vă rugăm să ne oferiți suport financiar. Conturile noastre la Banca Transilvania, pentru a susține acest site:

În lei: RO03BTRLRONCRT0490900501
În euro: RO50BTRLEURCRT0490900501

Beneficiar: Rudeana SRL-D
Scopul: donație, acces la conținut, suport mass media

Vă mulțumim! 



Sondaj

Sondaj1

View all
Rasap1
Rasp 2