[video] O firmă din Israel a dezvoltat tehnologia care ”vede prin perete”


Dispozitivul are utilizare multiplă, dar cu siguranță va deveni unul dintre instrumentele preferate ale militarilor.

Startup-ul israelean Camero Tech a început să promoveze un aparat de tip radar care permite utilizatorilor să vadă obiecte și ființe vii prin perete. Exact ca în filmul ”Al 5-lea element”, unde polițiștii privesc cu camere speciale prin perete în căutarea lui Korbin Dallas (Bruce Willis).

Producătorul, care face parte din Grupul SK a lui Samy Katsav, anunță că dispozitivul Xavier-1000 are multiple destinații, inclusiv civile și industriale, de exemplu căutarea supraviețuitorilor în ruinele clădirilor prăbușite sau asistență forțelor de ordine în căutarea suspecților la domiciliu, însă admite că scopul primar este, totuși, de natură militară. 

Tehnologia oferă un avantaj tactic echipelor de intervenție, care urmează să ia cu asalt o încăpere sau clădire, și permite astfel încheierea operației fără victime din partea celor care dețin această tehnologie.

Aparatul permite utilizatorilor să vadă în 3D obiectele statice și dinamice dincolo de un obstacol de genul peretelui din beton sau piatră, cu o claritate excepțională și în cele mai mici detalii. Xavier-1000, cu greutatea de 16 kg, poate fi operat de o singură persoană, iar datele obținute pot if transmise la centrul de comandă prin WiFi.

Cum această tehnologie este compatibilă cu legile privind inviolabilitatea vieții private și confidențialitatea datelor rămâne o mare întrebare fără răspuns.

Clipul cu dispozitivul Xavier-1000 poate fi redact doar pe Youtube. Urmați linkul. 



Sondaj

Do you support the cull of elephants to save starving humans?

View all
YES
NO