Întreprinderea din Bay Area, cu suprafața de aproape 5.000 de metri pătrați, are o capacitate de producție impresionantă – peste 180 de tone de carne anual – însă s-a limitat la doar circa 22 de tone până vine autorizația, scrie San Francisco Chronicle. Între timp, carnea este livrată restaurantelor și organizatorilor de petreceri private.
Produsul este obținut ca și oricare altul crescut în condiții de laborator. Celulele de animale vii sunt cultivate în bioreactoare masive cu amestec de nutrienți speciali, care sunt încorporați în „carne” după modelul cu schele ce pot fi personalizate în diferite straturi de grăsime și mușchi.
Potrivit managerilor Upside Foods, gustul cărnii de laborator nu se deosebește de cel natural, iar comenzile pentru cultivare pot include celule de la diferite animale. Prețul în rețeaua cu amănuntul ar putea fi comparabil cu prețul cărnii de pui de calitate superioară.
Uzina din Bay Area exploatează tehnologii care funcționează exclusiv în baza energiei regenerabilă, fapt ce ar trebui să conteze pentru calitate, și nu sacrifică animale – fapt ce ar trebui să atragă ecologiștii de partea sa.
Deși se arată încrezuți că afacerea va avea succes, managerii companiei recunosc că problema cea mare este să convingă consumatorii că produsele ei sunt inofensive și la fel de ”gustoase”. Compania intenționează să organizeze excursii virtuale pentru toți doritorii, iar după ridicarea restricțiilor legate de pandemie ar putea să primească vizitatori pentru un tur real, pentru a explica avantajele cărnii din laborator.
Vara trecută o firmă din Israel, Future Meat, a anunțat că a lansat prima fabrică de producere a cărnii în condiții de laborator, în orașul Rehovot, cu capacitatea de 500 kg / zi. O serie de alte startup-uri în SUA, China și UE experimentează cu tehnologiile de cultivare a cărnii în laborator.