Cum un actor hollywoodian a rămas fără locuință


Michael Sheen a recunoscut că a vândut casele din Marea Britanie și Statele Unite pentru a finanța Cupa Mondială a Sportivilor fără Adăpost.

Cunoscut drept un filantrop pentru activități sportive și susținerea financiară a talentelor și a persoanelor bolnave, protagonistul din filmele ”Infernul: Răscoala Licanilor”, ”Good Omens”, ”The Damned United” și ”Frost/Nixon” a povestit într-un interviu tirajat ieri de presa britanică de ce a rămas fără o locuință proprie.

”Întreprindere socială”

Actorul Michael Sheen, galez de origine, a spus că lucrează de ceva timp ca o ”întreprindere socială”, un fel de ”actor non-profit”, deoarece practic toți banii se duc pentru caritate și susținerea unor proiecte sportive și sociale în Țara Galilor, regiunea autonomă din vestul Regatului Unit.

Sheen a vândut cele două case pe care le deținea în proprietate privată în Statele Unite și în Marea Britanie când a înțeles că Cupa Mondială a Sportivilor fără Adăpost din 2019, găzduită la Cardiff, risca să fie anulată, din cauza problemelor financiare apărute în ultimul moment.

Starul de la Hollywood a fost implicat în organizarea evenimentului și și-a asumat responsabilitatea pentru finanțarea lui.

”La un moment s-a descoperit că nu mai sunt bani pentru acest eveniment. A trebuit să iau o decizie – și una din opțiuni era să mă retrag și astfel cupa n-ar mai fi avut loc.

Mi-am spus însă că acest lucru nu se va întâmpla niciodată. Am scos toți banii care-i aveam și am vândut casele din America și aici”, a relatat actorul de 52 de ani pentru tabloidul The Big Issue

În total, Cupa a costat 2 milioane de lire sterline. La acel moment actorul deja donase 50.000 de lire sterline pentru studiile studenților galezi la Universitatea Oxford, suplimentar la obligațiile asumate anterior.

Punctul de cotitură

Sheen a devenit un filantrop notabil în Marea Britanie în anul 2011, după filmările ”The Passion” pe străzile orașului natal Port Talbot.

”În timpul lucrului am ajuns să cunosc oameni și organizații în orașul unde m-am născut, despre existența cărora nu știam. Am văzut mici grupuri care încercau să ajute tinerii să-și construiască o carieră, iar puținii bani adunați aduceau unele schimbări spre bine în viața acestor copii. Trei sau patru luni mai târziu am vizitat din nou localitatea și am descoperit că finanțarea s-a terminat și organizația respectivă nu mai exista. Am realizat că chiar și o sumă mică poate aduce schimbări în viața unui copil și atunci mi-am spus că nu vreau pur și simplu să ajut, ca patron sau portavoce, ci să particip la cauza acestor oameni. Atunci am și decis să mă mut înapoi cu traiul în Țara Galilor”, a povestit actorul.

Întrebat cum s-a descurcat fără resurse financiare, actorul a dat din mână – ”A fost dificil, dar întotdeauna există o posibilitate de a face alți bani”.

Cupa Mondială a Sportivilor fără Adăpost

Acest turneu internațional de fotbal a debutat în anul 2003, la Graz, Austria, cu participarea a 144 de jucători din 18 țări. La ediția a 17-a care s-a desfășurat la Cardiff (27 iulie – 3 august 2019) au participat peste 500 de sportivi din 50 de țări. Meciurile au fost jucate în Parcul Bute din capitala galeză. Ediția din anul 2000 a fost anulată din cauza pandemiei COVID-19.

Turneul este destinat persoanelor defavorizate, care în pofida talentelor sportive nu au posibilități economice să practice fotbalul. 



Sondaj

Do you support the cull of elephants to save starving humans?

View all
YES
NO