Un fost specialist la Google, Xiaomi și Facebook a lansat un nou test COVID-19


Firma Detect a lui Hugo Barra livrează noile teste rapide până la ușa cumpărătorului, împreună cu instrucțiunile de utilizare la domiciliu.

Detect anunță prin intermediul sitului lansat recent că rezultatele testului sunt obținute într-o oră. Deși este un test rapid, acesta acționează la nivel molecular ca și testul PCR. Poate fi folosit oriunde și nu necesită verificarea la laborator sau cunoștințe medicale pentru a interpreta rezultatul, a menționat producătorul. 

Fondatorul startup-ului american este Hugo Barra, un fost specialist principal la companiile Google, Xiaomi și Facebook/Meta, care a dezvoltat anterior echipamente și software de genul smartfoane și realitatea virtuală.

Partener și co-proprietar al afacerii este Jonathan Rothberg, cu care Barra a lucrat la Facebook.

Potrivit lui Barra, numărul de comenzi este atât de mare, încât toate testele pe care firma reușește să le fabrice sunt vândute până la amiaza zilei următoare.

Detect propune două produse: test de o singură folosință și un dispozitiv de testare de multiplă folosință, care costă $49 și $39, respectiv. Ambele produse comandate în set prin situl Detect.com costă împreună $75.

Ambele produse au fost aprobate de Administrația Medicamentelor și Alimentelor din SUA.

Până la Detect inițiative similare au lansat și companiile Cepheid, Abbott, Visby Medical, Lucira Health, și alte câteva. Interesul față de testele COVID-19 se explică prin creșterea numărului de infecții și ieftinirea tehnologiilor care implică decodificarea ADN-ului.

Hugo Barra în timpul activității la gigantul IT Xiaomi. Imagine: Engadget.com



Sondaj

Sondaj1

View all
Rasap1
Rasp 2