Un restaurant-robot poate livra o pizza la fiecare 45 de secunde


Restaurantul autonom pe roți a fost construit de 3 ingineri care au lucrat la compania aeronautică americană SpaceX, care au atras în proiect și alți 20 de specialiști – foști angajați a lui Elon Musk.

Benson Tsai, Brian Langone și James Wahawisan au fondat firma Stellar Pizza în mai 2019 și intenționează să lanseze oficial restaurantul în primăvara anului 2022, în Los Angeles, SUA.

Restaurantul reprezintă un camion dotat cu echipamente proprii unei pizzerii obișnuite, doar că toate procesele sunt gestionate de un computer, fără ca oamenii să fie cumva implicați.

Roboții din interior – adică sunt mai mulți decât unul, dacă ținem cont că pregătirea și frământatul aluatului, sortarea ingredientelor pe blat și coptul sunt operațiuni diferite – sunt capabili să producă câte o pizza în mai puțin de 5 minute, sau peste fiecare 45 de secunde după plasarea blatulurilor cu ingrediente în cele 4 cuptoare, scrie BusinessInsider

Restaurantul poate funcționa în regim ambulant sau sedentar.

Întreaga mașinărie poate fi acomodată într-un sediu cu mese, temporar sau permanent.

Benson Tsai, directorul executiv al Stellar Pizza, a lucrat timp de 5 ani la SpaceX, unde el a dezvoltat designul sistemelor avansate de baterii pentru rachete și sateliți. Colegul acestuia, Ted Cizma, a activat în cadrul programului alimentar pentru angajații SpaceX. Ultimul l-a atras în proiect pe chef-ul Noel Brohner în calitate de consultant la producerea pizza de înaltă calitate și la preț accesibil.

Restaurantul-robot prepară pizza clasică și pepperoni, dar clienții sunt liberi să aleagă și singuri ingredientele și toppingul.

Nu este clar dacă Stellar Pizza va construi și alte mașini de preparat pizza sau se va concentra exclusiv pe food catering. 



Sondaj

Should Switzerland abandon its neutrality and join NATO?

View all
Yes, it better joins NATO
No, it better remain neutral
It could enhance cooperation with NATO in certain areas