Startup-ul chinez Nio va livra un sedan electric nou cu realitate augmentată și virtuală


Înainte ca modelul ET5 să apară pe piață, în septembrie 2022, compania din Shanghai promite să înceapă comercializarea primului model - ET7 – la începutul primăverii.

Directorul Nio, William Li, a declarat în decembrie anul trecut că viitoarele autoturisme sedan ale companiei vor fi dotate cu ochelari de realitate augmentată și virtuală, pentru a ajuta conducătorii auto să se orienteze mai bine în spațiu și să ia decizii mai bune pentru siguranța la trafic. 

Ochelarii vor fi fabricați de un alt startup chinez, Nreal, care a beneficiat de investiții din partea Nio pentru dezvoltarea tehnologiilor asociate industriei auto.

Ecranul din fața șoferului va fi un PanoCinema care va combina realitatea augmentată și realitatea virtuală, și asistență prin inteligență artificială.

Realitatea augmentată reprezintă o tehnologie care afișează imagini digitale suprapuse pe lumea fizică, reală.  

Ambele modele sunt destinate pentru piața internă, iar compania va face tot posibilul pentru a intra pe piațele din Germania, Olanda, Danemarca și Suedia, potrivit comunicatului companiei. Până în anul 2025 Nia se ambiționează să fie prezentă în 25 de țări.

Modelul ET5, care a fost prezentat publicului la o expoziție ținută în decembrie 2021, va fi propus cumpărătorilor la prețul minim de €45.690, iar modelul ET7 costă €62.400.

În anul 2021 Nio a livrat peste 91.400 de vehicule pe baterii electrice. Din 2014, anul înființării, până la sfârșitul anului trecut, compania a produs 167.070 de automobile. 



Sondaj

Should Switzerland abandon its neutrality and join NATO?

View all
Yes, it better joins NATO
No, it better remain neutral
It could enhance cooperation with NATO in certain areas