Un startup austriac în domeniul educației a fost evaluat la €3 miliarde


GoStudent GmbH a finalizat recent a patra rundă de atragere a investițiilor, în valoare de €300 de milioane, după o creștere a vânzărilor în anul trecut cu 700%, până la €30 de milioane.

GoStudent GmbH oferă tutoriale, cursuri online și lecții private online, în 30 de discipline academice și pentru toate vârstele.

Împreună cu celelalte trei runde desfășurate anterior capitalizarea companiei a ajuns la €3 miliarde. Cu banii investitorilor startup-ul înființat la Viena în anul 2016 intenționează să se extindă și să facă câteva achiziții.

Printre organizațiile care s-au arătat interesate de domeniul educației se numără Prosus NV, Deutsche Telekom, SoftBank Vision Fund 2, Tencent Holdings, Dragoneer, Left Lane Capital, și Coatue. 

Potrivit directorului executiv al companiei, Felix Ohswald, în câțiva ani GoStudent ar putea să solicite listarea la bursă. Până atunci compania urmează să se afirme pe piața Americii Latine, prima țară unde au deschis o reprezentanță fiind Mexic (în 2021).

În prezent GoStudent oferă servicii educaționale în 16 țări, prin internediul a 19 oficii internaționale, majoritatea în Uniunea Europeană, și unul în Canada. Circa 15.000 de tutori și profesori utilizează platforma GoStudent în baza contractelor de prestări servicii.



Sondaj

Do you support the cull of elephants to save starving humans?

View all
YES
NO