Deși Centrul de Virusologie și Biotehnologii ”Vektor” nu a anunțat oficial despre sistarea producerii vaccinului EpiVakCorona, o serie de publicații rusești au scris săptămâna trecută că RosZdravNadzor, serviciul federal pentru monitorizare în domeniul sănătății, nu a înregistrat nicio partidă nouă după 30 decembrie 2021.
În același timp, reprezentanții producătorului au declarat pentru presă că savanții Universității Europene din Sankt Peterburg, care au examinat plângerile a mii de cetățeni vaccinați cu EpiVakCorona și au confirmat că eficacitatea preparatului este de minus 40% (!), au tras concluzii ”premature”.
Rezultatele cercetării savanților au fost publicate pe 24 februarie 2022, AICI.
Captură de ecran de pe situl Medrxiv.org.
Scandalul în jurul EpiVakCorona a culminat la sfârșitul lui 2021. O publicație independentă a descris cu lux de amănunte cum un grup de inițiativă compus din voluntari de diverse profesii și vârste – inclusiv pacienți, medici, biologi, statisticieni, etc. – a demonstrat, după o investigație proprie timp de aproape 2 ani, că vaccinul nu este doar ineficient, dar și periculos.
După o serie de experimente documentate conform legii, voluntarii au descoperit că după injectarea vaccinului sus-numit în organism nu apar anticorpi și că preparatul nu contribuie nicicum la consolidarea imunității.
Este vorba despre persoane care au crezut atât de mult în vaccinul dat, încât s-au oferit voluntari pentru studiile clinice desfășurate de centrul ”Vektor”. Anume la această etapă au apărut primele dubii în privința vaccinului și participanții la experimentul oficial au efectuat propriile experimente.
Novaya Gazeta, inclusă de guvern în lista ”agenților străini”, a depistat și conflicte de interese la centrul ”Vektor”, afirmând că unii dintre colaboratorii centrului care au participat la dezvoltarea vaccinului sunt, de fapt, funcționari la autoritatea care a aprobat producerea lui, beneficiind astfel de sute de milioane de ruble de la stat pentru fabricarea EpiVakCorona.
Iar numele Anei Popova, șefa RosPotrebNadzor, serviciul federal pentru protecția consumatorilor, apare în licența eliberată de autoritatea respectivă drept ”co-autor” al cercetărilor privind EpiVakCorona.
După publicarea primelor rezultate ale experimentelor neoficiale, popularitatea vaccinului EpiVakCorona s-a redus dramatic și tot mai mulți cetățeni au început să refuze imunizarea cu acest preparat, care între timp a fost comparat cu un ser fiziologic.
Autoritățile au amânat de câteva ori ședința comună cu producătorii și cercetătorii pentru a dezbate rezultatele experimentelor, sub diverse pretexte.
Amintim că centrul ”Vektor” nu a publicat nicăieri rezultatele integrale ale testelor și nu a oferit o statistică a mortalității sau morbidității printre persoanele vaccinate cu EpiVakCorona.
Agenția oficială de noutăți comunică totodată că sistarea procesului de producere a EpiVakCorona este ”temporar” și fabricarea vaccinului va fi reluată în februarie.
Dacă vă plac materialele noastre, vă rugăm să ne susțineți financiar. Conturile noastre la Banca Transilvania, pentru a susține acest site:
În lei: RO03BTRLRONCRT0490900501
În euro: RO50BTRLEURCRT0490900501Beneficiar: Rudeana SRL-D
Scopul: donație, acces la conținut, suport mass mediaVă mulțumim!