Kirill Homiakov, directorul filialei ucrainene a companiei Binance, a declarat pentru Forbes Ucraina că misiunea sa în postul preluat recent este de a stabili contacte cu guvernul Ucrainei și a negocia obținerea unei licențe de activitate, care va permite celei mai mari burse din lume să plătească impozite, să pună umărul la lupta cu spălarea banilor în această țară și să ajute guvernul la elaborarea legilor și reglementărilor necesare.
"Dorim să propunem utilizatorilor din Ucraina cele mai inovative produse și, datorită lor, să majorăm cota noastră de piață, numărul de utilizatori noi și volumul tranzacțiilor”, a spus Homiakov, adăugând că Binance nu ascunde planurile de a ocupa o nișă dominantă a pieței ucrainene.
În prezent Binance are în implementare un proiect privind emiterea unui card legat de contul în criptovalute și convertirea automată în valute fiat la momentul plății, a spus el, fără să precizeze despre care criptovalută este vorba sau câți utilizatori ucraineni au investit în monede digitale până în prezent.
Valută nativă a bursei Binance este BNB, iar Forbes notează că volumul mediu al tranzacțiilor zilnice cu grivna la sfârșit de ianuarie a constituit 4,8 milioane USDT, un stablecoin legat la cursul dolarului SUA.
Binance intenționează, de asemenea, să lanseze un token pentru fanii celor mai importante echipe sportive naționale și să dezvolte serviciile afiliate tokenurilor nonfungibile (NFT).
De notat că Ucraina, deși nu recunoaște criptovalutele ca mijloc de plată, oficial nici nu interzice cetățenilor să investează în ele sau să le tranzacționeze. În anul trecut parlamentul de la Kiev a adoptat un proiect lege privind activele virtuale, însă președintele Volodimir Zelenski și-a exercitat dreptul de veto și proiectul a fost blocat. O nouă redacție a legii urmează a fi supusă dezbaterilor în legislativ la începutul lunii martie curent.
După ce a fost interzis în China, Binance și-a încercat norocul pe piețele occidentale, însă n-a reușit să convingă autoritățile din UE și Marea Britanie. Nici Rusia nu a dorit să legalizeze afacerile cu criptovalute.
Până a intra în sectorul cripto, Homiacov a lucrat în posturi manageriale la o serie de bănci comerciale, inclusiv Pravex, UkrsibBank, Pirreus, la firma fintech Fiserv Inc. și la Agenția de Stat a Proiectelor de Infrastructură.
News-Cafe.eu are mare nevoie de un specialist social media, doar că nu ne putem permite această angajare. Deveniți finanțator al sitului de noutăți din știință și tehnologii, vom recunoscători pentru orice suport financiar. Conturile noastre la Banca Transilvania:
În lei: RO03BTRLRONCRT0490900501
În euro: RO50BTRLEURCRT0490900501Beneficiar: Rudeana SRL-D
Scopul: donație, acces la conținut, suport mass mediaVă mulțumim!