Creditarea în cripto, boom-ul imobiliar în lumea 3D și identitatea digitală


Belgrad va găzdui cea mai mare conferință europeană dedicată criptovalutelor și metaverselor.

Dezvoltatori pe blockchain, investitori în valute cripto, colecționari NFT și experți în domeniile asociate se vor întruni în capitala sârbă, Belgrad, în perioada 13-15 mai 2022, pentru un schimb de informații privind viitorul criptovalutelor, metaverselor și artei NFT.

La conferința anunțată drept cel mai important eveniment pan-european în domeniu vor participa peste 2.500 de persoane, cu prezența fizică, iar altele 15.000 vor participa online, anunță organizatorii. 

Participanții la conferință vor aborda o serie de subiecte de actualitate pentru dezvoltarea sectorului blockchain, gen siguranța investițiilor în valori cripto, protecția drepturilor de autor asupra obiectelor de artă NFT, recunoașterea criptovalutelor ca mijloc de plată în paralel cu banii convenționali.

Monetizarea cripto

În același timp, organizatorii au propus discuții pe marginea unor teme mai sensibile – de exemplu, dezvoltarea finantelor decentralizate ca ”armă împotriva cenzurii”, în condițiile în care accesul la sistemul financiar tradițional, dominat de băncile centrale, este încă limitat în unele țări și restricționat în altele.

În acest sens, participanții vor căuta soluții pentru monetizarea valorilor cripto fără convertirea lor în bani convenționali, inclusiv prin acordarea de împrumuturi în criptovalute.

Creditarea ar avea loc în ziua depunerii cererii, fără verificarea istoriei de credit și sub dobânzi simbolice.

O temă care captează o atenție tot mai mare este piața imobiliară în lumea virtuală (metavers), unde prețurile la terenurile în imagini 3D deja depășesc prețurile la terenurile din lumea reală. Metaversele se prezintă ca opțiuni excelente pentru comerț, afaceri și jocuri, motiv pentru care dezvoltatorii fac uz de un marketing mai agresiv pentru a le promova.

Identitatea digitală

Unul dintre subiectele propuse în discuție este crearea identității digitale.

”O identitate digitală, ca și omologul său uman, este alcătuită din caracteristici sau date despre un individ sau organizație. Calculatoarele pot media acum relațiile datorită identităților digitale. Mai mult, utilizarea identităților digitale a devenit atât de comună încât multe discuții se referă acum la identitatea digitală ca fiind întreaga colecție de informații generate de activitatea online a unei persoane”, notează organizatorii pe situl evenimentului.

Remunerarea jucătorilor

Una dintre temele conferinței este și conceptul cu privire la remunerarea financiară a jucătorilor este relativ nou, dar devine tot mai popular în comunitățile de gameri, mai ales în mediul adolescenților.

Multe jocuri online și aplicații distractive oferă criptovalute, tokenuri sau alte stimulente financiare pentru utilizatorii de succes, iar acestea pot fi ulterior convertite în bani convenționali.

Bitcoin ca mijloc de plată universal

Deși pe piață există peste 10.300 de criptovalute active și de mii de ori mai multe tokenuri, bitcoin este considerat drept ”regele” tuturor monedelor digitale. Unii economiști au prezis chiar că acesta va deveni o alternativă rezervelor de aur. 

Organizatorii conferinței de la Belgrad au propus participanților să analizeze performanța statului latino-american El Salvador, care a adoptat bitcoin ca una dintre valutele oficiale în anul 2021, pe fundalul presiunii din partea investitorilor cripto de a legifera această monedă ca mijloc de plată universal.

Presa internațională a relatat anterior că decizia de a instituționaliza operațiile în bitcoin aproape că a falimentat El Salvador.



Do you believe Donald Trump would order Greenland occupation?

View all
Yes, he would
No, he would not