O companie cripto ar putea confisca depozitele investitorilor, dacă intră în faliment


Șeful Coinbase, care a pierdut peste 10 miliarde de dolari, a negat ulterior o astfel de posibilitate.

Compania care oferă portofele cripto utilizatorilor și acționează ca bursă de tranzacționare, Coinbase Global Inc., a anunțat că ar putea confisca depozitele investitorilor în cripto, în cazul în care va intra în faliment.

Informația privind planurile Coinbase apar în raportul trimestrial al celei mai mari burse cripto în SUA, în care aceasta s-a plâns de pierderi de $430 de milioane și reducerea numărului de utilizatori cu 19% pe lună. 

În notele explicative la acest document, conducerea Coinbase precizează că în cazul în care falimentează, toți deținătorii de valute tradiționale și monede cripto în portofoliile Coinbase vor fi tratați drept ”creditori fără active ce pot fi garantate”, iar criptoactivele pe care compania le deține în custodie, în numele clienților, ar putea face obiectul procedurii de faliment.

Aceste clauze au generat nemulțumiri în rândul investitorilor și directorul executiv al Coinbase, Brian Armstrong, s-a grăbit să-i liniștească: ”Banii voștri sunt în siguranță la noi, cum au și fost întotdeauna... [iar] Coinbase nu este sub riscul falimentului”, a scris el pe Twiter. 

Clauzele care au generat anxietate urmează a fi interpretate în sensul unui eventual proces juridiar, în condițiile în care activele cripto nu sunt reglementate sau protejate de lege, a explicat Armstrong.


La data de 31 martie 2022, Coinbase deținea $265 miliarde în valute fiat și cripto, potrivit raportului. La bursele de valori acțiunile Coinbase se tranzacționează la nivelul de $72 bucata, ceea ce este cu 70% în scădere în comparație cu un an în urmă.

Averea personală a lui Brian Armstrong s-a redus de la $13,7 miliarde în noiembrie 2021 la doar $2,2 miliarde la începutul lunii mai curent, notează Yahoo și Bloomberg. 

O serie de publicații specializate în analiza pieței cripto au scris că problemele financiare la Coinbase au legătură cu politica necontrolată de cheltuieli ale companiei și nedorința de a reduce comisioanele, cum au făcut concurenții.

***

Salut, dragă cititor. News-Cafe.eu are mare nevoie de un specialist social media, doar că nu-și poate permite această angajare. Te invităm să devii finanțator al sitului de noutăți din știință și tehnologii, vom recunoscători pentru orice suport financiar. Conturile noastre la Banca Transilvania:

În lei: RO03BTRLRONCRT0490900501
În euro: RO50BTRLEURCRT0490900501

Beneficiar: Rudeana SRL-D
Scopul: donație, acces la conținut, suport mass media

Vom aprecia dacă vei da un share acestui articol și decizi să ne urmărești pe social media:

https://www.facebook.com/AromaticNews
https://twitter.com/NewsCafe_eu
https://www.reddit.com/user/News-Cafe_eu

Cu drag, News-Cafe.eu



Sondaj

Do you support the cull of elephants to save starving humans?

View all
YES
NO