[VIDEO] Actorul american Alec Baldwin a împușcat mortal o colegă în timpul filmărilor


Accidentul cu arma de foc, care a fost încărcată cu muniție adevărată în loc de gloanțe oarbe, a stopat turnarea filmului ”Rust” (Rugină) pentru o perioadă nespecificată.

Potrivit scenariului, personajul jucat de Baldwin – care în această peliculă este actor și co-producător – urma să tragă un foc de armă în timp ce camerele erau pornite. Direcția tragerii a coincis, după toate probabilitățile, cu locul unde erau membrii echipei de filmare. 

Unul din gloanțe a lovit-o pe Halyna Hutchins, directorul de imagine de 42 de ani, iar al doilea pe regizorul Joel Souza, 48 de ani. Bărbatul a fost transportat cu ambulanța la centrul medical regional Shristus St. Vincent din statul New Mexico, unde se desfășurau filmările, iar detaliile despre starea lui nu au fost făcute publice. Hutchins a fost luată cu helicopterul la Spitalul New Mexico, unde a și decedat în scurt timp, comunică CNN.  

După 24 de ore de tratament și supraveghere, regizorul Souza a ieșit din spital, starea lui fiind satisfăcătoare.

Hutchins a fost o cineastă de origine ucraineană care a participat la producerea a peste 30 de filme și seriale de televiziune. 

Este neclar deocamdată cum a ajuns un pistol de epocă, prevăzut exclusiv pentru activități cinematografice și teatrale, să fie încărcat cu muniție letală. Poliția investighează cine a avut acces la armă în timpul filmărilor și ce fel de proiectil a fost folosit. 

Rugina

”Rust” este un western de acțiune despre gangsterii din anul 1880. Baldwin (68 de ani) juca rolul unui tată care urma să-și salveze fiul condamnat la moarte pentru un omor nepremeditat. Cei doi erau urmăriți de un șerif federal – rol jucat de Jensen Ackles (Dean Winchester din serialul ”Supernatural”) – și un vânător de capete – în interpretarea lui Travis Fimmel (Ragnar Lothbrok din serialul ”Vikings”).  

Filmările au început în octombrie 2021. 

Incidente similare în trecut

Nu este prima dată când cineva își pierde viața pe platoul de filmare din cauza armelor de foc. Cel mai cunoscut caz este Brandon Lee, fiul legendarului actor și luptător de arte marțiale Bruce Lee, care la vârsta de 28 de ani a fost împușcat mortal cu oboșe în coloana vertebrală, în timpul filmărilor ”The Crow”. 



Sondaj

Do you support the cull of elephants to save starving humans?

View all
YES
NO