Putin a prestat servicii taxi după prăbușirea Uniunii Sovietice


Dezintegrarea fostei URSS a generat probleme financiare pentru actualul lider al Federației Ruse, care a fost nevoit să presteze servicii taxi o perioadă, pentru a-și întreține familia.

Președintele rus Vladimir Putin n-a precizat dacă a fost oficial angajat într-o companie de taxi, cel mai probabil fiind vorba despre servicii private cu plata în numerar, fără bon de casă (și fără impozite), dar a subliniat că îi este neplăcut să-și amintească despre acele momente din viață.

Fostul angajat al KGB s-a plâns într-un documentar care urmează a fi difuzat la televiziunea centrală că dispariția statului unional acum trei decenii a fost o tragedie personală pentru el și ”pentru milioane de ruși”.

“Până la urmă, ce înseamnă prăbușirea URSS? Este prăbușirea Rusiei istorice sub denumirea de Uniunea Sovietică”, a spus Putin, citat de agenția RIA Novosti. Anterior Putin s-a referit la acest eveniment drept ”cel mai mare dezastru geopolitic al secolului 21”. 

În acea perioadă actualul președinte al Rusiei a rămas fără lucru după ce șeful său, Anatoli Sobciak, a pierdut alegerile pentru nou mandat în funcția de primar al orașului Sankt Petersburg. Câteva luni mai târziu Putin a primit oferta de a lucra în administrația lui Boris Elțin.



Sondaj

Do you support the cull of elephants to save starving humans?

View all
YES
NO