China o oferit celebrităților 10 zile pentru a plăti restanțele la impozite


Serviciul fiscal din China a înaintat săptămâna trecută n ultimatul celebrităților și influencerilor locali care au uitat să achite impozitele sau au ascuns o parte din venituri.

Până la sfârșitul anului curent cei vizați urmează să se conformeze sau să suporte consecințele legii, informează portalul South China Morning Post

Termenul de 10 zile a fost oferit în scurt timp după ce influencerul de streaming în direct Huang Wei, alias Viya, a fost amendată cu echivalentul a $210 milioane pentru evaziune fiscală.

Avertismente similare au fost emise în celebrităților care cu rezidența fiscală în orașele Beijing și Shanghai, provinciile Guangdong, Zhejiang și Jiangsu.

Pentru aceeași infracțiune, în afară de sancțiuni fiscale, alți doi influenceri și-au văzut conturile de social media din China șterse pentru totdeauna în noiembrie curent. Huang Wei, de asemenea, și-a văzut conturile de social media suspendate în ziua următoare a aplicării amenzii. Ea avea peste 110 milioane de fani.

Actrița chineza Zheng Shuang a fost amendată cu echivalentul a $46 milioane în august 2021, iar cariera unei alte actrițe, cunoscută ca Fan Bingbing, a fost pusă în pauză după un scandal de evaziune fiscală în anul 2018. Bingbing a fost una din cele mai bine plătite actrițe în China, având și roluri în francizele holiwoodiene ”X-Men” și ”Iron Man”.

Administrația de Stat pentru Radio, Cinematografie și Televiziune din China a anuntat o politică de zero toleranță față de celebritățile bogate care nu-și plătesc impozitele.

Sursa citată notează că această campanie coincide cu lansarea programului de reducere a inegalității a președintelui Xi Jinping, care este aplicabilă în sectoarele cu venituri înalte, inclusiv tehnologiile și divertismentul.

 



Sondaj

Sondaj1

View all
Rasap1
Rasp 2