Fostul șef la Twitter crede că Bitcoin va înlocui dolarul


Afirmația lui Jack Dorsey este susținută și de alți antreprenori, care cred că principala criptovalută a lumii va uzurpa într-un viitor apropiat rolul dolarului american.

Miliardarul s-a dat cu părerea după ce a fost provocat pe Twitter de către cântăreața rap Belcalis Marlenis Almánzar, cunoscută sub numele scenic Cardi B.

”Credeți că (valutele) cripto vor înlocui dolarul?” și-a întrebat Cardi B fanii

”Da, Bitcoinul va face asta”, a răspuns prompt antreprenorul.

Dorsey, care a co-fondat rețeaua Twitter în anul 2006, este un susținător ardent al sistemului financiar decentralizat și un investitor în Bitcoin.

Postarea a generat multe reacții care a împărțit utilizatorii în două tabere. Principala idee a celor care nu cred că monedele digitale vor deveni altceva decât o valoare speculativă este că guvernul SUA nu va permite subminarea valutei naționale, iar criptovalutele nu beneficiază de infrastructura necesară.

La capătul opus se află entuziaștii și investitorii care atrag atenția că banii fizici sunt deja înlocuiți de banii virtuali și majoritatea tranzacțiilor au loc electronic.

”Email-ul nu există. Poșta obișnuită este ceva fizic, iar Email se află în cloud. E undeva acolo, doar că nu este real”, a exemplificat unul dintre utilizatori. Alții au sugerat că în momentul când majoritatea va adopta Bitcoin, soarta dolarului va fi pecetluită.

Dorsey este susținut și de antreprenori și specialiști care activează în domeniul criptovalutelor, doar că nu au indicat termene exacte.

Unul dintre ei, Stephen Cole, partener la firma de investiții Trammel Venture Partners, s-a arătat sigur că Bitcoin va lua locul dolarului ca valută internațională. Cole a lucrat anterior în calitate de lider de echipă care a dezvoltat infrastructura web la platforma de shopping online eBay și a fondat firme care ulterior au fost preluate de EMC și Intel.

Și cercetătorul elveția Yves Bennaïm este de părerea ca viitorul va rămâne după Bitcoin. Acesta este un expert pe subiecte blockchain și cripto, iar în 2017 a fondat organizația non-profit 2B4CH pentru a studia transformările sociale și financiare în domeniul cripto, în special Bitcoin.

Iar unul dintre fondatorii criptomonedei Dodecoin, Billy Markus, a pretins că Dodecoin este mai stabil decât dolarul SUA.

Jack Dorsey s-a retras din boardul companiei care deține platforma de micro-blogging și social media Twitter în noiembrie 2021 și lucrează în prezent la compania Block (fosta Square), unde a lansat câteva proiecte fintech.

Tot în noiembrie Twitter a anunțat crearea unei noi echipe de programatori care va dezvolta produse pentru piața cripto valutelor. Aceasta va explora oportunitățile de a permite utilizatorilor să monetizeze conținutul cu Bitcoin și de a integra platforma cu tehnologiile de gestionare a tokenului non-fungial, care au devenit extrem de populare printre comunitățile de creatori de conținut artistic.



Sondaj

Do you support the cull of elephants to save starving humans?

View all
YES
NO