Un analist crede că SUA va reglementa piața cripto în 2022 iar Bitcoin va ajunge la $100.000


Guvernul Statelor Unite va accepta în anul curent criptovalutele la nivel oficial și va elabora legi speciale pentru a reglementa piața financiară în vederea acomodării noi-veniților.

În opinia analistului agenției Bloomberg Intelligence (BI), Mike McGlone, o astfel perspectivă va fi benefică pentru monedele digitale, iar Bitcoin, principala monedă cripto, ar putea într-adevăr ajunge la prețul de $100.000, așa cum prezic unii investitori.

Și asta pentru că China a renunțat la participare în afacerea cu criptovalutele, iar acceptarea publică în creștere a acestora a rezultat în proliferarea tehnologiilor revoluționare de genul cripto-dolarului și tokenurilor non-fungibile, a explicat McGlone, care este responsabil de strategia privind dezvoltarea pieței de mărfuri în cadrul BI și este autorul raportului (PDF, 3,43 MB) privind evoluția pieței criptovalutelor în anul 2022, lansat săptămâna trecută. 

“Oferta nelimitată de monede fiat ar trebui să contribuie la creșterea prețurilor, în special la Bitcoin și Ethereum, care vor fi disponibile într-un număr limitat.

Ne așteptăm la o adopție mai largă care va întinde eventualele zigzaguri... Vedem o normalizare a pieței valorilor mobiliare și un declin continuu al randamentului pe bonurile emise de Trezoreria SUA ar putea favoriza deciziile privind adăugarea Bitcoin și Ethereum în portofolii,” notează expertul în analiza publicată.

Potrivit documentului, creșterea prețului până la $100.000 pentru un Bitcoin este doar o chestiune de timp, mai ales că cererea pentru moneda respectivă este în ascensiune, iar oferta va fi în curând limitată, având în vedere că 90% din cele 21 de milioane de monede Bitcoin au fost deja minate.

Un raport al firmei de analiză financiară GlassNode menționează că 78% din cantitatea de Bitcoin în circulație este deținută de ”entități nelichide”, ceea ce înseamnă că posesorii acestor monede nu au intenții de a le vinde sau schimba (tranzacționa), dar vor aștepta până Bitcoin devine mainstream pentru a le cheltui la shopping.

Un dashboard care arată cantitatea și dinamica Bitcoin în timp real este AICI.
 



Do you believe North Korea will send troops to Ukraine?

View all
No, it will not
Yes, it will
Perhaps a few observers or consultants