China construiește un simulator care reproduce gravitația pe Lună


Este vorba despre o încăpere cu vacuum, unde astrofizicienii chinezi vor efectua experimente și studii pentru viitoarele misiuni pe satelitul natural al Pământului.

Cu ajutorul unui câmp magnetic puternic, savanții și inginerii chinezi vor să obțină o gravitație apropiată de 1,62 metri pe secundă la pătrat sau 0,1654 de forțe G, care există pe Lună. Pentru comparație, pe planeta noastră această forță constituie circa 9,8 m/s2. 

Potrivit publicației South China Morning Post, viitoarea cameră este construită de Universitatea de Minerit și Tehnologii din Beijing.

Ea va putea recrea mediul gravitațional de pe Lună și va fi gata în câteva luni, având diametrul de doar 60 de centimetri. 

Deși simulatorul va fi neîncăpător pentru un astronaut, și încă în scafandru, el va avea suficient spațiu pentru instrumente și echipamente care ar putea fi utilizate pe Lună, astfel încât astronauții să-și formeze o listă de așteptări privind mediul unde ei vor aseleniza.

Statele Unite ale Americii este singura țară care a reușit până în prezent să trimită astronauți pe suprafața Lunii, în anul 1969, cu nava Apollo 11. Module lunare nepilotate de om au fost trimise de SUA, China, URSS/Rusia, Japonia și UE. 

Agențiile aerospațiale ale acestor țări dezvoltă în prezent programe privind înființarea primelor baze pe Lună.  

Teoria care are cei mai mulți susținători în comunitatea științifică privind originea Lunii spune că aceasta s-a format în rezultatul impactului unei planete de mărimea lui Marte cu Pământul, acum 4,5 miliarde de ani.



Is citizenship withdrawal a justified measure against unloyal citizens?

View all
YES
NO