Altos Labs, lansat oficial cu un buget de $3 miliarde și cei mai buni savanți din lume


Compania biotehnologică, finanțată de un grup de miliardari din toată lumea, are ca obiectiv identificarea soluțiilor de întinerire ce vor asigura longetivitatea investitorilor, având scopul final de a păcăli moartea.

Primele noutăți despre Altos Labs au apărut la sfârșitul verii trecute, când s-a aflat că miliardarii Jeff Bezos și Yuri Milner au donat o sumă impunătoare acestui laborator și au început să recruteze savanți în domeniul biologiei și geneticii din toată lumea pentru un proiect de reprogramare biologică a celulelor. 

Compania nou-înființată a anunțat într-un comunicat de presă că va dezvolta un program complex de întinerire celulară cu ajutorul tehnologiilor de ultima oră dar și a unei comunități de savanți, medici de top, biologi, programatori, și antreprenori din mediul academic, industria IT și industria farmaceutică. 

"A construi o companie cu ambiții extraordinare necesită oameni extraordinari”, a declarat Hans Bishop, președintele companiei.

”Misiunea Altos este de a restabili sănătatea și rezistența celulelor pentru a inversa bolile, rănile și dizabilitățile care pot apărea de-a lungul vieții,” se spune în comunicat

Membrii echipei Altos Labs vin din cele mai notorii companii private și instituții publice din domeniul sănătății, unii dintre ei chiar au abandonat din posturi importante și bine plătite.

De exemplu, viitorul director executiv (din august 2022) Hal Barron, co-fondator la Altos, va lăsa postul de director operațional principal la gigantul farmaceutic GlaxoSmithKline.

Un alt co-fondator, Rick Klausner, care va exercita funcția de director principal pe știință, a lucrat anterior în calitate de director la Institutul Național de Cancer al SUA. Hans Bishop, noul președinte al companiei, a activat la GRAL și Juno Therapeutics.

Un alt colaborator, Thore Graepel, a condus până nu demult șeful pe cercetări în domeniul inteligenței artificiale la Google DeepMind și șeful catedrei de de mașini autodidacte la Colegiul Universitar din Londra.

Printre savanții recrutați sunt laureați ai Premiului Nobel: Frances Arnold, Shinya Yamanaka, David Baltimore.

Altos Labs va avea trei oficii – două în SUA și unul în Marea Britanie: San Francisco, San Diego, și Cambridge – da va colabora și cu colegi stabiliți în Japonia. Compania va avea și câteva 4 subdiviziuni de cercetare: Institutele de Științe Altos și Institutul de Medicină Altos.

La sfârșitul anului 2021, o altă companie de biotehnologii – Cambrian Biopharma – a anunțat că a beneficiat de o injectare financiară de $100 milioane de la un grup de ”investitori vizionari” cu scopul de a studia tehnologiile de întârziere sau eliminare a procesului de îmbătrînire. 

Alte nume cunoscute în comunitatea biotehnologiilor de întinerire și regenerare sunt Calico Labs a companiei Google, Unity Biotechnology a lui Jeff Bezos, Elevian, Elysium Health, Insilico Medicine, BioAge Labs - majoritatea fiind în SUA, dar și o serie de universități private.