Astfel Asociația Diem, consorțiul înființat de Facebook care gestionează tehnologia legată de moneda Diem (inițial cunoscută ca Libra), va putea să recupereze o parte din banii investitorilor, printre care se numără Uber, Spotify, PayPal, Visa, Mastercard și alții. Meta deține o treime din acest consorțiu.
Facebook a lansat Libra în anul 2019, legând moneda digitală de cursul fix al unor valute convertibile gen dolarul SUA și euro. Statutul de ”stablecoin” nu a fost, însă, pe placul autorităților de reglementare dintr-o serie de țări, care au văzut în Libra un pericol pentru sistemul financiar tradițional și l-au suspectat pe Zuckerberg de planuri de spălare a banilor.
Scandalurile în care a fost implicat Facebook în legătură cu protecția datelor personale și manipularea informațională în timpul alegerilor au contribuit și ele la prăbușirea Libra.
În decembrie 2020 criptovaluta a fost rebotezată în Diem, însă reputația proastă a determinat investitorii să-și retragă banii.
Ultima lovitură a venit în mai anul trecut, când Rezervei Federale a SUA blocat un parteneriat între Asociația Diem și Silvergate Bank privind emiterea și tranzacționarea monedei.
Cumpărătorul nu a comentat deocamdată pe marginea achiziției.
Surse: Bloomberg, Wall Street Journal, TechCrunch
Dacă vă plac materialele noastre, vă rugăm să ne susțineți financiar. Conturile noastre la Banca Transilvania, pentru a susține acest site:
În lei: RO03BTRLRONCRT0490900501
În euro: RO50BTRLEURCRT0490900501Beneficiar: Rudeana SRL-D
Scopul: donație, acces la conținut, suport mass mediaVă mulțumim!