SUA a confiscat Bitcoini furați în valoare de $3,6 miliarde


Au fost prinși și presupușii hackeri: două persoane au fost arestate de către agenții federali și puse sub acuzarea de spălare a banilor.

Departamentul Justiției al SUA anunță că suspecții în cel mai mare furt de criptomonede din istorie au fost arestați după 5 ani de la comiterea infracțiunii. Aceștia sunt Ilya Lichtenstein și soția lui, Heather Morgan, ambii din New York, în vârstă de 34 și 31 de ani, respectiv. 

Soții au fost puși sub acuzarea de conspirație pentru spălarea a 119.754 de monede Bitcoin în valoare de $4,5 miliarde, care au fost sustrase de la bursa cripto Bitfinex în anul 2016. În rezultatul operațiunii au fost recuperate și confiscate 94.000 de monede digitale în valoare de $3,6 miliarde. 

Potrivit autorităților, cei doi au cheltuit milioane de dolari pe obiecte extravagante și de lux gen bijuterii, tokenuri nonfungibile, poșete și haine scumpe. Heather a produs și un clip video unde interpretează o piesă rap.

Heather Morgan în propriul clip rap.

Captura youtube

Compania Bitfinex a furnizat date cu privire la procesul de tranzacționare și speră că monedele vor fi restituite bursei.

După spargerea platformei Bitfinex acum 5 ani Ilya Lichtenstein a efectuat peste 2.000 de tranzacții neautorizate pentru a transfera monedele într-un portofel digital sub control personal, făcând uz de documente false și programe sofisticate pentru a șterge urmele crimei. Heather Morgan a participat la aceste operațiuni și a fost recunoscută drept complice.

Dacă vor fi vinovați, cei doi hackeri ar putea fi condamnați la maxim 20 de ani de închisoare pentru spălare de bani și 5 ani pentru fraudă financiară.

Președintele Joe Biden urmează să semneze în viitorul apropiat un decret care va însărcina Oficiul Controlul Valutar, Comisia pentru Hârtii de Valoare și Activitate Bursieră și Comisia pentru Comerțul cu Futures să elaboreze legislația cu privire la criptovalute și comerțul cu valori digitale. 

News-Cafe.eu are mare nevoie de un specialist social media, doar că nu ne putem permite această angajare. Deveniți finanțator al sitului de noutăți din știință și tehnologii, vom recunoscători pentru orice suport financiar. Conturile noastre la Banca Transilvania:

În lei: RO03BTRLRONCRT0490900501
În euro: RO50BTRLEURCRT0490900501

Beneficiar: Rudeana SRL-D
Scopul: donație, acces la conținut, suport mass media

Vă mulțumim! 



Sondaj

Sondaj1

View all
Rasap1
Rasp 2