Metaversul ar putea deveni un mediu ideal pentru pedofili

Despre acest pericol avertizează organizațiile specializate în protecția copiilor de abuzuri sexuale.

Metaversurile pe care le dezvoltă în prezent Meta/Facebook și alte companii IT ar putea, într-adevăr, aduce o serie de beneficii lumii, deși nu este deocamdată clar care anume, dar cert este că pedofilii vor fi încântați de acest mediu virtual.

Aceasta este părerea organizației non-profit Thorn, care avertizează despre riscurile la care vor fi expuși minorii înregistrați. Sarah Gardner, vicepreședinta pentru relații externe la Thorn, menționează că realitatea virtuală este populară în rândul generației tinere și măsurile de securitate existente sunt insuficiente pentru a garanta siguranța copiilor.

Gardner argumentează că anonimitatea este una dintre părțile slabe ale rețelelor sociale existente, iar sistemul de verificare a vârstei este ineficient. Ea a oferit drept exemplu aplicația Horizon Worlds de la Meta, care permite înregistrarea persoanelor care au împlinit deja 18 ani. În practică, secția cu recenzii este plină cu plângeri din partea copiilor care au dat de necaz în relațiile cu utilizatori adulți. 

Gardner a declarat că prădătorii sexuali sunt printre primii care ajung în medii virtuale unde există jocuri și socializare. Asta s-a întâmplat în ”Fortnite”, ”Minecraft”, Discord, Instagram, și alte medii. 

Rețelele sociale, de asemenea, au utilizatori minori, care trișează în legătură cu vârsta în timpul înregistrării, spun și alți experți citați de publicația Washingtonpost, referindu-se în special la metaversul promis de Mark Zuckerberg.

 

AVAILABLE FOR SUBSCRIBERS ONLY. YOU SEE NOW 33% enter or subscribe

or


  • Instant access
  • No registration
  • No subscription
  • Valid during current session
  • Active copy-paste feature
  • Secure payment






Advertisement

Advertisement

Sondaj

Do you support the cull of elephants to save starving humans?

View all
YES
NO