Elon Musk l-a provocat pe Vladimir Putin la duel. Câștigătorul ia Ucraina


Excentricul miliardar confirmat crede că îl poate învinge pe miliardarul neconfirmat rus conform tradiției cavalerești vechi.

După ce a trimis în Ucraina terminale pentru captarea semnalului internet din cosmos, cel mai bogat om al planetei, Elon Musk, a plasat recent un tweet în care îl provoacă pe liderul celei mai mari țări din lume la ”o luptă dreaptă” față în față.

”Îl provoc astfel pe Vladimir Putin la lupta în doi. Miza este Ucraina”, a scris Musk în rețelele sociale, fără să precizeze care ar fi arma ce ar decide soarta războiului. ”Sunteți de acord cu această luptă?” a adăugat Musk în limba rusă.

Miliardarul american de origine sud-africană a inclus în tag contul oficial al administrației prezidențiale, @KremlinRussia_E, pentru a se asigura că Putin va citi mesajul.

Nu este clar dacă Putin este la curent cu provocarea lui Musk – deși credem că a primit cu certitudine un raport în acest sens, care probabil l-a amuzat, dar nu a răspuns la mesaj – iar Musk s-a convins a mia oară că unul dintre lacheii fideli a lui Putin îi este și unul dintre fanii săi înrăiți.

Dmitri Rogozin, șeful agenției aerospațiale Roskosmos, nu s-a putut abține să nu comenteze provocarea lui Musk.

Acesta a citat un pasaj din ”Povestea despre popă și (pierde-vară) Balda” a poetului Alexandr Pușkin, în care protagonistul șiret nu se încumetă să lupte cu dracul și îi spune că acesta trebuie întâi să-i invingă pe frații lui mai mici (Povestea lui Dănilă Prepeleac în română).

Dacă despre Putin se spune că nu utilizează internetul și se documentează din renumitele ”mape roșii”, pregătite de adjutanți, Musk și Rogozin au o istorie lungă de trolling reciproc în Twitter.

În 2014, pe timpul când era viceprim-ministrul Rusiei, Rogozin a făcut o glumă grosolană pe seama Statelor Unite și în particular NASA, care a renunțat la navetele spațiale rusești ”Soiuz” în legătură cu sancțiunile impuse după anexarea Crimeii, că astronauții americani ar trebui să utilizeze trambuline pentru a ajunge la Stația Spațială Internațională (SSI).

Sancțiunile au adus atingere atât lui Rogozin personal, cât și întreprinderii de stat Roskosmos, care ulterior a rămas fără bani. Câțiva ani mai târziu compania SpaceX a lui Musk a reușit să testeze cu succes noi rachete capabile să livreze încărcături și pasageri la SSI și miliardarul i-a răspuns lui Rogozin că ”trambulina funcționează”.

În mai 2020 SpaceX a trimis doi astronauți la SSI și SUA a încheiat astfel dependența de vehiculele rusești.

Musk este cunoscut pentru declarații bizare și chiar neinspirate în mediul online. A ajuns până a-l compara pe prim-ministrul canadian Justin Trudeau cu dictatorul nazist Adolf Hitler pentru restricțiile draconice anti-COVID. Ulterior Musk a șters postarea, dar nu a cerut scuze publice de la politician sau fani.

Rămâne la discreția fanilor să-și imagineze cum s-ar fi duelat un businessman de 50 de ani și un dictator modern care va împlini 70 de ani în anul curent, și cu ce s-ar fi terminat această luptă.



Is citizenship withdrawal a justified measure against unloyal citizens?

View all
YES
NO