Co-fondatorul Apple a înființat o companie spațială


Antreprenorul american Steve Wozniak, care a co-fondat compania Apple împreună cu Steve Jobs, a anunțat că a înființat recent o companie spațială.

Partenerul lui Wozniak în startup-ul Privateer este Alex Fielding, fondatorul companiei de soluții digitale Ripcord, scrie publicația online Business Insider.

Wozniak a făcut un anunț scurt pe pagina de Twitter în acest sens, cu link la un video în Youtube, fără însă să precizeze cu ce se va ocupa noua sa afacere.

Un comunicat lansat în vara anului 2021 rezolvă misterul Privateer – ”scopul de a monitoriza și curăța cosmosul de obiecte” – și chiar Wozniak menționează că misiunea companiei este ”să păstreze spațiul accesibil pentru generațiile viitoare”.

Salubrizarea spațiului de pe orbitele Pământului a devenit o necesitate stringentă și atrage tot mai mulți antreprenori și companii private.

În discuțiile cu jurnaliștii Wozniak a spus că Privateer este acum ”în mod invizibil” și că această companie ”va fi diferită de celelalte”, refuzând să ofere detalii despre noua sa afacere.

În cazul în care Privateer intră în industria de explorare a cosmosului, Wozniak va deveni unul din concurenți lui Richard Branson, Jeff Bezos și Elon Musk, care au propriile companii aerospațiale și deja lansează rachete în spațiu.